A fotózás ára

A fotózás ára három részből áll, hogy ne fizess olyan dologért, amire nincs szükséged.

műtermi díj + fotózási díj + retusálási díj

Vegyük sorra:

Műterem bérlés díja (0 -12.000 Ft)

Ha a helyszínt Te biztosítod, akkor nincs műtermi díj. A biztosított helyszín lehet egy igényes lakás vagy egy általad lefoglalt műterem. Ha igényesebb képeket szeretnél, akkor elmondod igényeidet a díszlettel kapcsolatban és én javasolni fogok budapesti műtermeket. Egy műteremi berendezett díszlet sokat ad a fotó hangulatához, egy ilyen műterem ára kb. 5.000 – 6.000 Ft / óra. Tudni kell, hogy egyes műtermek minimális bérleti ideje 2 óra.  A műterem nem csak a díszlet miatt jobb választás, mintha Nálad fotóznánk. A műteremben bőven van hely a világításnak, hogy azok véletlenül se lógjanak a képbe, továbbá a kamerának is bizonyos távolságra kell lennie Tőled,  amit további helyet igényel. A műteremben sokkal jobbak a fényviszonyok, profi műtermi világítás áll rendelkezésre, ha nálad fotózunk, oda szerényebb képességű mobil vakukat lehet elhelyezni. Tehát a díszlet, térigény és jobb fények miatt a műtermi fotózást javaslom!

Fotózás munkadíja (15.000-20.000 Ft)

Műteremben a fotózás díja 15.000 Ft (akár 1 akár 2 óra alatt készülünk el), de ha Te biztosítasz helyszínt, akkor ez a díj 20.000 Ft, mivel  helyszínre mobil stúdióvakukat viszek a megfelelő világítás miatt. Miért kell vaku, miközben anélkül is lehet fotózni? Azért, hogy a megfelelő, un. szórt fénnyel már a fotózásnál szebb legyen a bőröd, és a fotó is sokkal jobb minőségű legyen. Vannak fotósok, akik kamerára szerelt kis vakukkal vagy anélkül fotóznak, én más kategóriájú képeket készítek. Tehát helyszíni fotózásnál is mindenképp javaslom a szakszerű világítást.

Retusálás díja (0-4.000 Ft / fénykép)

A fotózás előtt meg tudom mondani, hogy képenként mennyibe kerül egy fotó retusálása. Ehhez egy retusálatlan fényképre lesz szükség Rólad, ahol tisztán láthatóak azok a dolgok, amivel majd foglalkozni kell a retusáláskor. Ha csak minimális bőrhibát, kis tetoválást, anyajegyeket kell korrigálni, annak nincs díja. Ha azonban tenyérméretnél nagyobb vagy esetleg végtagokon keresztülfutó “jakuza” stílusú tetoválást kell eltávolítani, akkor annak díja kb. 1.000-3.000 forint is lehet képenként. A másik leggyakoribb retus az alakretus (vékonyabb lábak és nagyobb mell, has, stb…) képenként kb. 1.000 Ft költséget jelent. Például egy átlagos tetoválás eltávolítása és hozzá egy vékonyítás és nagyobb mell fotónként kb. 2.000 retusálási díjat jelent. Tíz képnél ez 20.000 Ft, mivel ez több órányi retusálási munkaidőt jelent, amit valakinek el kell végeznie.

Akkor mennyibe is kerül egy átlagos fotózás?

Számolok két példát:
 • Ha két órás műteremi fotózást választasz (12.000 Ft + 15.000 Ft műterem + fotó) és 10 db képet szeretnél kisebb hassal és combbal és karral (10.000 Ft retus) akkor az 37.000 Ft. 
 • Ha Nálad fotózunk és csak az arcod kéred kitakarni, mert jó az alakod és maradhatnak a tetoválások akkor az 20.000 Ft.

Mennyi ideig tart egy fotózás?

Ha rutinos vagy, akkor 1 órán belül le lehet tudni a fotózást. Az is igaz, hogy a legtöbb jó sorozat 2 órás fotózás alkalmával készült. A 2 órás fotózás munkadíja is 15.000 Ft, csak a műterembérlés lesz több egy órányi bérléssel, ami 5.000 – 6.000 Ft plusz költség. Számolj azzal, hogy a műteremidőbe beleszámít az öltözködés, felkészülés, képek fotózás közbeni képek visszanézése, stb… Egy órás fotózást akkor javaslok, ha nincs egynél több ruhacsere, magabiztosan és gyorsan pózolsz, és előre elterveztük milyen képeket szeretnél!

Mikor kapom meg a kész képeket?

Másnapra már nálad lesznek a fotók.

Az összes fotót megkaphatom?

Igen, az összes elkészült nyers fotót kérdésre átküldöm, azokból is tudsz válogatni, hogy melyeket szeretnéd retusáltatni.

Páros fotózásnál mi a helyzet?

A fotózás díja ugyanúgy 15.000 Ft, de a képenkénti retusálás díja kb. duplájára nő, hiszen egy fotón két alakot kell retusálni, ami kétszeres munkaidő.

Fotósok árainak összehasonlításánál vedd figyelembe:

 • nincs hétvégi felár
 • nincs sürgősségi felár
 • nincs külön díja a nagyobb felbontású képek elküldésének
 • nincs külön díja az összes nyers fotó elküldésének
 • a kész képeket legkésőbb másnapig megkapod
 • műtermi fotózásnál nincs külön fotózási díja a második órának
 • profi eszközök használata (Canon L optikák, nagy fényerejű objektívpark, full-frame váz, Profoto vagy Phottix stúdióvakuk)
 • referencia, gyakorlat, fotográfus végzettség

Minél előbb lesznek új fotóid, annál hamarabb lesz látogatottabb a hirdetésed!

Lapozhatsz a képek között

Mennyibe kerül a fotózás? Több részlet érdekel? KATTINTS IDE!

Akkor jelentkezz:

 • ha bejön a fenti képek világa – amellyel a intelligensebb embereket hívását várhatod
 • ha az eddigi fotóidon nem voltál megelégedve az alakoddal 
 • ha a bőröddel nem vagy megelégedve – és szeretnéd eltüntetni a hibákat
 • ha nagy és felismerhető tetoválásaid vannak – amiket szeretnél eltüntetni a fotókon
 • ha tisztában vagy azzal, hogy jó fotóval jóval népszerűbb leszel

A legnagyobb alkalmi és masszázskeresőkön kb. 40-50 hölgy fotóimmal illusztrálja a hirdetését.

Kérdéseddel itt tudsz megkeresni: